Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων / Ανακοίνωση τύπου / 3 Φεβρουαρίου 2022

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για το Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε ότι το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ανοίγει για την υποβολή δηλώσεων για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Α’ Φάση Φεβρουάριος 2022, Β’ Φάση Ιανουάριος 2022 και Δεκέμβριος 2021) καθώς και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις σε πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, ως εξής:

Α. Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Φεβρουάριο 2022 – Α’ Φάση

Για τον μήνα Φεβρουάριο 2022 – Α’ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό, σύμφωνα με την αριθμ. 108743/31-12-2021 ΚΥΑ (Β’ 6323), δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’ ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, από την 1η Φεβρουαρίου 2022 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας .

Β. Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Ιανουάριο 2022 – Β’ Φάση

Για τον μήνα Ιανουάριο 2022 – Β’ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022.

Γ. Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 – B’ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022 για τον μήνα Δεκέμβριο 2021, και μόνο για:

  • επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Β’ Φάσης
  • επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει δήλωση Β’ Φάσης, αποκλειστικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β’ Φάσης .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πριν υποβληθεί το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ ΦΑΣΗ και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ ΦΑΣΗΣ .

Δ. Υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις σε περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Τέλος, Το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμο από τις 3 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022 για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, από επιχειρήσεις εργοδότες, βάσει ΚΑΔ, που εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αριθμ. 60622/17-8-2021 ΚΥΑ, όπως ισχύει.

Στο έντυπο δήλωσης αναστολών επιλέγουν τη σχετική ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 βάσει ΚΑΔ».