Δ.ΟΡΓ.Α.1090045 ΕΞ 2023

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας και Καθηκόντων Προσωπικού της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.ΕΣ.ΥΠ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς και κάθε άλλου αναγκαίου θέματος.

 Η απόφαση σε pdf

Περίληψη Απόφασης

Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, με θέμα «Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας και Καθηκόντων Προσωπικού της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.ΕΣ.ΥΠ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς και κάθε άλλου αναγκαίου θέματος».

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Με την υπό έκδοση απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ και από δημοσιεύσεως αυτής, καθορίζονται και εξειδικεύονται θέματα σχετικά με τη λειτουργία, τον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων της Δ.ΕΣ.ΥΠ., τις γενικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του προσωπικού αυτής, ακολουθώντας την οργανωτική και ιεραρχική δομή της εν λόγω Υπηρεσίας καθώς και κάθε άλλο σχετικό αναγκαίο θέμα.

Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων της υπό έκδοση απόφασης εμπίπτουν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές, καθώς και το λοιπό προσωπικό της Δ.ΕΣ.ΥΠ..

 

   Ποινικά αδικήματα: Πλαστογραφία, Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, Υπεξαγωγή εγγράφων, Δωροληψία, Δωροδοκία, Κατάχρηση εξουσίας, Ψευδής βεβαίωση, Νόθευση, Παράνομη βεβαίωση ή είσπραξη δικαιωμάτων του Δημοσίου, Παραβίαση Υπηρεσιακού απορρήτου, Αποσιώπηση λόγου εξαιρέσεως, Αθέμιτη συμμετοχή, Παράβαση καθήκοντος, Υπεξαίρεση κατά του δημοσίου, Απιστία σχετική με ποινικά αδικήματα που προβλέπονται από τις διατάξεις της Φορολογικής, Δημοσιονομικής και Τελωνειακής νομοθεσίας και των ποινικών αδικημάτων που προβλέπονται από το Πειθαρχικό Δίκαιο του υπαλληλικού Κώδικα.

   Πειθαρχικά παραπτώματα: Σε περιπτώσεις φαινομένων χρηματισμού μετά από αυτόφωρη σύλληψη ή από συλλογή εμπεριστατωμένων καταγγελιών και σοβαρών υποθέσεων που έχουν ως συνέπεια απώλεια εσόδων του κράτους.